Omgeving

AUEL


Een klein dorpje uit de fusie gemeente Burg-Reuland, ligt tussen Steffeshausen en het Duitse Hemmeres.  Het dorpje telt ongeveer 110 inwoners, er is een kerkje (1935) een  fanfarezaal en een piepklein Kulturhaus. Het doorstromen van de rivier de Our geeft aan Auel een romantische aanblik.


Verder kan u er genieten van prachtige uitzichten, de rust en de stilte. Voor wandelaars een lieve lust, maar ook fietsers kunnen er hun hart ophalen de ervaren maar ook de recreatieve fietser kan hier aan zijn trekken komen dankzij de Ravel die over de oude spoorwegbedding werd aangelegd.

 

TOURIST INFO

Burg-Reuland - Ouren

Von-Orley-Strasse, Burg-Reuland, 24

B - 4790 Burg-Reuland

BELGIE

Tel./Fax: +32 (0)80/32 91 31

E-Mail: info@reuland-ouren.be


Openingsuren


Maandag van 09h00-16h00

Woensdag van 09h00-16h00

Vrijdag van 09h00-16h00

Zaterdag van 09h00-16h00

Dinsdag donderdag en zondag gesloten

mogelijkheid tot huren van E-Bike


SanktVith

 

Het aangename stadje Sankt Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand toeristisch aanbod. De stad Sankt Vith - in de tweede wereldoorlog volledig verwoest - heeft zich in de laatste decennia prachtig ontwikkeld.

 

Diverse bezienswaardigheden en sportfaciliteiten: vrijetijdscentrum, Triangel, Heimatmuseum, Planetenweg, Biermuseum van Rodt, oude leisteenmijn

 

Kortom: De gemeente Sankt Vith is de plaats bij uitstek voor een afwisselende en veelzijdige vakantie in een gemoedelijke sfeer en een natuurlijk landschap.

Informatie vind je bij de

Touristinfo van de stad Sankt Vith:

Rathausplatz, 1

B-4780 Sankt-Vith

Telefoon +32.80.280130

touristinfo@st.vith.be


Ook de idyllische dorpen in het Ourdal zijn een bezoek waard: 


 Ouren (drielandenpunt), Weweler (forellenkwekerij), Stubach, ...

Diverse restaurantjes.